maanantai 3. lokakuuta 2011

etsintäkuulutus

Olen jo tällä aiheella kiusannut Outia ja Maria. Aihe on siis hihallinen keeppi. Näin tällaisen salkkareissa Pepillä, todennäköisesti tehty virkattuna. No Outi pyysi kuvaa piirrettynä (eipä tainnut arvata etten osaa piirtää), no jotakin töherrin
siis tuo pilkullinen osuus tarkoittaa neuletta.
Aikani ähelsin netissä ja löysin jotain. tämä vaatekappale on englanniksi ruffled capelet with sleeves. No jouduin kirjautumaan jonnekkin, mutta siltikään en saanut ohjetta ulos. syynä vajavainen kielitaitoni.
siinä mallissa tuo keeppi oli neulottu sileänä neuleena aika paksusta langasta, mutta sehän ei olisi ongelma, jos saisi rakenteen selville, miten vaate on koottu. siis miten hihat saadaan keeppiin mukaan. Olisin ikikiitollinen jos joku osaisi neuvoa.

2 kommenttia:

 1. Moda 2/2008:ssa on hihallisen keepin ohje. (neulottu)

  VastaaPoista
 2. Enpä ole tuota Ninnun mainitsemaa Modaa etsinyt käsiini (en ole varma, onko sitä edes meillä), mutta noin äkkipäätään ajattelisin, että tässä (googlettamalla mainitsemasi engl. käsitteen, ja niitäkin kuvia katselemalla) voisi neuloa eka ponchon ylhäältä alaspäin ja jatkaa sitten sivuille ikäänkuin kämmekkäiden varret siten, että käden selkäpuolen silmukat jatkuisivat helmasta ja loppua käsivarrenympärystää varten loisi uudet silmukat - ja neuloisi sitten siis kuin sukanvartta ne hihat. Hapsut (tai googlettamalla löydetyissä kuvissa näyttää olevan frillahelma) tulevat sitten tuohon ponchon reunaan siten, että ylittävät hihakohdan "kuin hihoja ei olisikaan".
  Jos haluaa, että hihaosa menee hieman ponchon helman alle, voisi luoda ensin käsivarren ympäryksen kokoisen putken ja neuloa sitten 5 puikolla ympyrää kunnes pääsee pituudessa siihen kohtaan, jossa ponchon helma on. Sitten vain liittäisi 2 yhteen -menetelmällä osan ponchon silmukoista osaan hihan silmukoita. Ja liitoskohdanhan voisi tehdä sisemmällekin kuin ihan ponchon reunaan.
  Tai sitten voisi vain neuloa ne hihat ja ponchon erikseen ja ommella sitten ne sopivasta kohdasta yhteen? - Jos yleensä on välttämätöntä ommella? (Itse jättäisin hihat erillisiksi ja käyttäisin muuten vain ponchon kanssa. Jotenkin se olisi vapaampi sillä tavalla. Mutta makuasia.)
  Kauhean mutkikastahan tämä on selittää, helpompi olisi kädestä pitäen näyttää, mitä tarkoitan, mutta joka tapauksessa...

  Nättejä ovat nuo yläpostauksen ponchot. (Esim. niihin voisi tehdä ne irralliset hihat ;).)

  VastaaPoista