torstai 21. heinäkuuta 2011

hand over mouth..


tämä tulikin valmiiksi suht sukkelaan. Henkilöt jotka keksivät merkkejä ristipistomalleihin saisivat itsekin tehdä muutaman pistelyn ja oppia jotakin. En tiedä pistelevätkö suunnittelijat itse, mutta tässä työssä oli ollut järki kaukana pistelymerkkiä tehdessä. Onneksi työ ei ollut tuon suurempi hermot olis muuten menneet, oli se sellaasta nuolenpääkirjoitusta, että oksat pois,

löytyipäs kaapin perukoilta kehyksetkin tähän, mutta kuvaaminen olikin jo ihan muuta. Komea valopläjäys tuli keskelle taulua.

No pitihän sitä aloittaa uuttakin pistelyä ja Helmiinalla olikin siihen jo ihan oma mielipide. Aloitinpahan sitten tekemään neidille niin sopu säilyy.. Teen tämän aidalle, en evenweavelle niin kuin mallissa oli, muuten jää valmistumatta.

Helmiina vietti päivän Lumiruusun ja  Ruusunpunan kanssa  ja tulostahan tuli. aloitan tästä Lontoosta. Malli oli Cross Stitch Goldin lehdessä nro 81. Onhan ne muutkin suurkaupungit Helmiinan listalla, mutta tämä näytti helpoimmalta. Saapi nähdä miten käy.

Pitihän mun itsellekkin jotakin aloittaa, itsekäs kun olen.
Tämä paimen-malli on tilattu joskus Sew and So:lta, kun näytti niin kauniilta. Eipä ole ensikerta kun kauneuden mukaan tilaan. Malli ei ole kovinkaan suuri, mutta kun rupesin tutkimaan mallia tarkemmin ja lankoja :( Mallin merkeissä on ollut varmasti insinööri asialla ei mitään tolkkua ja lankojakin on noin 90, että värinvaihtoa riittää.
Kankaaksi otin tietenkin tummansinisen aidan, ja voi ei, siinä ei paljoakaan reikiä näy. Aiden tiheys on 16 lankaa, ei siis tihein. Reiät ovat kai kadonneet värjäyksessä??????????????
tällaista tällä kertaa, ei muuta kuin pistelemään.
Kaunista ja pistelyrikasta kesän jatkoa kaikille. Kiitos kommenteista:)

11 kommenttia:

 1. Voi kun olet nopea pistelijä, kiva tuli tuosta työstä, samoin kuin tuosta Kaarisillastakin.
  Hienoja pistelysuunnitelmia!

  VastaaPoista
 2. "Hand over Mouth"-on niin nätti ja hyväntuulinen,ihan mun värinen .

  Nuo Leidit suurista kaupungeista on tosi tyylikkäitä mulla taitaa nyt olla se Pariisin Neitikin..

  Kyselinkin tuolla blogissani jo kesällä joulu-töitä aloittelevien perään ja kas, Sinä oot myös jo tekemässä jouluista työtä.
  Paimenet on TODELLa haastavan ja upean näköinen mutta kyllähän sulta sujuu :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo Lontoo- ristipistotyö!

  VastaaPoista
 4. Ihana taulu tuli tuosta hand over mouth työstä!

  Miten onnistutkin hankkimaan itsellesi kaikkein hankalimmat ja haastavimmat työt? Kasvattaa ainakin luonnetta ja sisua kun ne tekee valmiiksi. Mutta siis kivalta näyttää tuo paimen malli!

  VastaaPoista
 5. Jopas on neula suihkinut, kun olet jo tuon ylimmäisen valmiiksi saanut.

  Tuo lontoolaislady on minullakin haavelistalla, että joskus... (Ja sitä listaahan piisaa...)

  VastaaPoista
 6. Vastahan sinä sen aloitit! Hieno siitä tuli :-)

  VastaaPoista
 7. Aivan mielettömän nopea on pistelyvauhtisi! Hieno :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan pistelytyön olet saanut valmiiksi! :)

  Mallien suunnittelijoilla on todennäköisesti joku ristipisto-ohjelma käytössään, itsellänikin on yksi, ja se konehan kyllä ihan totaalisesti arpoo ne symbolit. Ja jos tulostan uuden ohjeen samasta kuvasta, niin siinä on taas ihan eri symbolit, eli se arpoo ne aina uudelleen. Joillakin valmistajilla on järkevästi ne symbolit, esim. musta on tumma laatikko ja valkoinen pieni piste, eli ohjeesta voi jo nähdä, mikä osa tulee tummemmalla ja mikä vaaleammalla värillä. Se helpottaa kummasti hahmottamista!

  VastaaPoista
 9. Oletpa taas nopsaan saanut valmista! Kaunis pistely. Nuo merkit osaavat olla joskus kyllä aika raivoustuttavia. Olen joskus jopa harkinnut boikotoivani sellaisia suunnittelijoita, jotka viis veisaavat merkkien luettavuudesta. Hurjia suunnitelmia sinulla. Voit ainakin lepuuttaa hermojasi tuon London-mallin kanssa, kun pistely siniselle aidalle väsyttää. Tuon CSGold -lehden mallit ovat aina olleet ihania tehdä, paitsi ne sivujen taitoskohdat... Auttaisiko valkoinen liina sylissä näkemään niitä reikiä paremmin?

  VastaaPoista
 10. Ihastuttavan elegantti tuo Lontoo- daami. Ja todella kauniin oloinen tuo paimen-työ. Mukavia pistelyhetkiä
  -Niina

  VastaaPoista
 11. Olet aivan oikeassa, joskus on tosi vaikea erottaa symboleja mallista (itse olen pyrkinyt tämän seikan malleissani muistamaan :) Ja tumma pistelykangas on minulle ainakin kauhistus ja silti just pistelin yhden lahjan tummanruskealle, mutta oli pikkumalli yhdellä värillä. Mieheni synttärilahjan aloitan piakkoin ja se tulee tummansiniselle pellavalle, apua! Mutta en voi siihen muutakaan kangasta ottaa, koska tuo sininen on paras väriltään siihen. Tsemppiä siis paimeniin, joka todella on kaunis malli.

  VastaaPoista